donderdag 7 april 2011

dag 0-1 ; Na 17 vlieguren dan toch eindelijk in Cape Town aangekomen!!!

Brussel -Abu Dhabi-Johannesburg-Cape Town; 17 vlieguren en evenveel stewardesses!



Het begon in Zaventem al met het feit dat ik geen retourticket had ....  blijkbaar loopt de vliegtuigmaatschappij dan het risico van een boete van 5000 euro en den deze onmiddellijk een retourvlucht naar Brussel!!!

Na the bill of lading en de carnet de passage van de moto getoond te hebben ( en vooral een onnozel gezicht; ....dat kan toch niet ....!!!)
werd al vlug een nepticket opgemaakt met terugvlucht op 7 juni 2011 !!!! ( op 1 minuut geregeld !!!)


Table Mountain lag nog onder zijn blanket te slapen vanmorgen om 8.35 h terwijl de douanebeambten daarentegen heel graag nog even mijn achterband wat duurder wilden maken!!!


No no,   this way Sir !!!!
Goods to declare ....  en heb je nog meer onderdelen in die koffer zitten ? Een luchtfilter ???!!!

Na enkele scheve gezichten van mijne kant en veel begrip voor die toch wel heel arme schoolmiester anderzijds, moest er dan toch niets betaald worden!

Zit nu dus in the Longstreetbackpackers; nog net voor de middag bij Allport langs geweest en het carnet de passage afgegeven; ETA is nog steeds 10/04/2011!

Er staat hier anders een stevige wind van wel 50km/h ! Hoop dat het geen tegenwind is ......

Het beste moet nog komen ......  neen echt het beste!!!  Ik heb een dormroom genomen ( zie arme .....!) en mijn roommate is toch wel een Vlaming zeker die .... en nu komt het ..... met een Overlander vrachtwagen rijdt !!!!!

Hij was vorige week nog in Namibie !!!!  Weet dus ondertussen welke wegen weggespoeld zijn .... !
Alle wegenkaarten zijn de revue gepasseerd en ben al tot Kenya voorbereid !!!! Inclusief de beste campings en restaurants !!!!

tot de volgende


Dirk







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.