woensdag 20 april 2011

Een regendag in de woestijn ....

het heeft afgelopen nacht gedonderd ..... en het hemelwater viel met bakken ...... en het ziet er niet naar uit dat het onmiddellijk gaat ophouden ... dus een gedwongen rustdag in Swakopmund waar je op een normale dag een scenic flight kan maken over the Namib Desert of gaan sandboarden op duin 7 ...of met een Quad in de duinen stoeien ....;-) 

een wasdag was ook welkom , alleen ... het droogt niet zo goed !

Men heeft hier de afgelopen 3 maanden al meer regen gehad dan de laatste drie jaren tesamen ..... heb een 70-jarige man gesproken en die had Namibia nog nooit zo groen gezien ....

Walvisbaai en Luderitz zijn de enigste havens voor Namibia, Botswana en Zambia; er is hier dan ook heel wat traffic van overbeladen vrachtwagens .... Swakopmund daarentegen heeft geen haven, enkel een bruine rivier waaraan het zijn naam dankt en Swakopmund betekent dan ook letterlijk Bruin en alles wat daarmee geassocieerd kan worden ....!!!!

Verder is Swakopmund  op en top een Duits stadje, in het straatbeeld waant men zich eerder ergens in de Elzas streek, de ene Baeckerei tegen de andere .... met een strandje en shopping mall  en zelfs een Wimpy's!!!!

Verder .... neen geen fotos van dit stadje! Wel ... een overzichtskaartje van de reis !

heb soms eerder de indruk dat ik hier aardrijkskunde aan't geven ben aan de lokale bevolking !!!!


tot .... in Windhoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.