vrijdag 27 mei 2011

Ngorongoro krater en de Serengeti .....

Na Zanzibar even terug naar Dar es Salaam; de moto stond trouw te wachten ....
Vier uur rijden om 100 km van Dar es Salaam te geraken, volgende keer neem ik de fiets!!!!
Via Moshi naar Kilimanjaro airport; bezoek uit Belgie !!!!  Met een paashaas van schoonmama en een nieuwe voorband en achtervering is Chantal komen aanvliegen.!!!

Met zicht op de besneeuwde Kilimanjaro rijden we dan richting Arusha waar we het geluk hebben een groep van een Overlandtruck te kunnen vervoegen op hun safari naar de Ngorongoro krater en de Serengeti!
De Ngorongoro krater is eigenlijk een caldera; een door vulkanische aktiviteit ingestorte berg, nu dus vol met beestjes ....we hadden zelfs het geluk de zwarte neushoorn te zien !!!
Daarna een bushcamp in de Serengeti; en dat is dus BUSH camp; hetgeen betekent dat de leeuwen, en die zitten er zoveel als thuis achter konijnen , en dus veel , tot in de campsite  kunnen komen!!!
Op eerdere safari in Kruger was de campsite omgeven door een hekken maar hier in Tanzania is enkel de keuken afgesloten om de bavianen buiten te houden .... de rest mag dus blijkbaar!!!

Voor diegenen die benieuwd zijn naar de fotos ; ik probeer het maar alles verloopt zeer traag in Africa!!!

( we hebben de big 5 meermaals gezien , zelfs een antilope in een boom zien hangen met de uitgeputte luipaard erbij !!!)

groetjes van Dirk en Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.