dinsdag 31 mei 2011

Rustdag in Nairobi

Neen, geen wasdag wel een beetje knutselen .....

Ben in hier In Jungle Junction bij Chris Handsuhe; hij heeft hier een camping maar de overlanders mogen ook zijn huis gebruiken.... Wifi everywhere and for free and fast !!!

Dat is al van Kaapstad geleden ...

Chantal heeft de nieuwe Wilbers achtervering meegebracht maar de mudguard vraagt een beetje kunst-en vliegwerk; niet dat ik deze vering nu al ga plaatsen want die zou de weg naar Moyale niet overleven !!!

Van hieruit gaat het morgen richting Uganda om daar de berggorillas een bezoekje te brengen!

De meeste reizigers komen hier echter vanuit het noorden over de verschrikkelijk slechte weg (400 km ) waar de meeste hun schokdempers stuk rijden! Vooral het laatste stuk ,net voor de grens met Ethiopie, bestaat uit vulkanische stenen en vreet de banden weg!

Bij Chris in de achtertuin is het een echt kerkhof van motos en onderdelen.....

Dat beloofd dus !!!
Een ander aspect zijn de zogenaamde drifters die vanuit Somalie opereren ....

Vorige week is een frans koppel nog overvallen!!! Hij wordt vandaag hier in Nairobi geopereerd aan zijn kaak (schotwonde)!

De moto op een vrachtwagen zetten, is volgens Chris ook geen optie want er kunnen onderweg nog 10 koeien bij op de vrachtwagen worden geladen .... en hij verzekerde mij ook dat de moto er gehavend uit zou zien na die rit !!!!

Eigenlijk is het nu het meest veilige ogenblik om de oversteek te wagen ,maar ik ga toch eerst die aapjes bekijken in Uganda!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.